در زبان عامیانه و متداول، هرگونه نزاع و بحثی که بین دو یا چند نفر پیش میآید را دعوا مینامیم. اما در حقوق، این مفهوم از عرف و تفاوت با جامعه برخوردار است، به طوری که دعوا را به طرق مختلفی طبقهبندی کردهاند.
منظور از دعاوی کیفری چیست ؟
دعاوی کیفری از جرائم و مجازاتها نشأت میگیرند و بر اساس آن، دعوایی کیفری یا شکایتی کیفری را به عمل میآورند. در این نوع دعاوی، افرادی که به دلیل رفتار دیگری، جان، مال، آبرو و حقوق خود تعرض میبینند، به منظور اعمال عدالت و جلوگیری از اقدامات تخریبکننده، به مراجع قضایی مراجعه میکنند. این نوع دعاوی را دعاوی کیفری یا شکایتهای کیفری نامیده میشود.
تفاوت بین دعاوی حقوقی ، خانواده و کیفری از یکدیگر به دلیل منشأ و منبع ایجاد حق و موضوع مورد حکم در این دعاوی وجود دارد.
در دعاوی کیفری، منشأ ایجاد حق از جرم و جنایت مشتق میشود. به عبارت دیگر، افرادی که به دلیل رفتار جنایتی، جان، مال، آبرو و حقوق خود را از دست میدهند، اقدام به ارائه شکایت در دادگاههای کیفری میکنند.
دعاوی حقوقی و خانواده از روابط و تعاملات افراد در قراردادها، اسناد، روابط زوجیت و موارد مشابه به وجود میآیند.
علاوه بر این، موضوع مورد حکم در دعاوی کیفری معمولاً محدود به جبران خسارت مالی، حبس، شلاق، تبعید، جریمه نقدی و موارد مشابه است که بستگی به دیدگاه قاضی و همچنین مجازات قانونی جرم دارد.
به عنوان مثال، در جرم کلاهبرداری، علاوه بر حبس متناسب با جرم، جریمه نقدی معادل مالی که از کلاهبرداری حاصل شده است، باید به صاحبان اموال متضرر پرداخت شود.
همچنین، در صورت محکومیت کیفری فرد، در صورت اشتغال در سازمانهای دولتی، از خدمت منع میشود و بسته به نوع جرم، حقوق اجتماعی مختلفی را نیز از دست میدهد.
به عنوان مثال، برای مدتی نمیتواند در سازمانهای دولتی استخدام شود، به مشاغلی مانند قضاوت و وکالت دسترسی ندارد و...
علاوه بر تمامی مجازاتها و محرومیتهای فوق، در صورت محکومیت در یک دعوای کیفری، قانون به قاضی صلاحیت میدهد تا علاوه بر مجازات قانونی جرم مرتکب، اقدامات دیگری را نیز به او تحمیل کند.
به عنوان مثال، ممکن است قاضی به مجرم ممنوعیت رانندگی یا داشتن دسته چک را تحمیل کند، یا او را ملزم به تحصیل یا یادگیری حرفه و شغلی خاصی قرار دهد.
وکیل کیفری ، یک وکیلی است که در زمینه دعاوی کیفری تخصص دارد. دعاوی کیفری به مجموعهای از موارد خاص اشاره دارد که پس از طرح آنها، دادگستری و در بیشتر موارد، دادسرا مسئول رسیدگی به آنها میشود و اقداماتی مانند کشف جرم، پیگیری متهم و تحقیقات اولیه صورت میگیرد
وکیل کیفری مسئول ارائه دفاع و حمایت در دعاوی کیفری مانند سرقت، فروش مال غیرقانونی، جعل اسناد و مدارک، کلاهبرداری، ترک انفاق، اختلاس و سایر موارد مشابه است. این وکلا در دادسراها، دادگاههای کیفری، نظامی و سازمان تعزیرات حکومتی به وکالت مشغول میشوند. وکیل کیفری در زمینه آزادی فردی و حقوق قربانیان با مشکلات حساسی روبرو میشود که جامعه را تحت تأثیر قرار داده است.
وکیل کیفری در واقع همانند سایر وکلا، سعی میکند وظیفه دفاع خود را به بهترین شکل انجام دهد. با این حال، عملکرد وکیل کیفری با عملکرد وکلا در حوزههای قانونی مختلف تفاوت دارد. وکیل کیفری در حوزهای فعالیت میکند که به طور مستقیم با حقوق افراد مرتبط است و به همین دلیل معمولاً به عنوان وکیل مدافع شناخته میشود. واژه "مدافع" به معنای محافظت و دفاع است.
این عبارت به طور خاص برای توصیف وکیلی استفاده میشود که در دادرسیهای کیفری به عنوان دفاعی برای مظنون یا متهم عمل کرده و حقوق او را محافظت میکند. طبق اصل ۳۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، در تمامی دادگاهها، هر دو طرف حق دارند برای خود وکیلی انتخاب کنند و در صورتی که فردی توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشد، باید برای او امکانات تعیین وکیل فراهم شود.
صدور قرار مجرمیت و سپس کیفرخواست و تعیین نوع مجازات در حکم دادگاه و نهایتاً اجرای مجازات در اجرای احکام است .این جرایم که رسیدگی به آن مدنظر است میتوان به کلاهبرداری، خیانت در امانت، سرقت، رباخواری، جرایم اقتصادی، جرایم مربوط به مواد مخدر، جرایم مربوط به قاچاق کالا و غیره اشاره نمود. امور کیفری را به صورت خلاصه برای شما توضیح میدهیم. برای اطلاعات بیشتر درباره هر یک از این موارد میتوانید به صفحه ی مربوطه مراجعه کنید و همچنین برای گرفتن وکیل کیفری میتوانید همین حالا قرار ملاقات رزرو کنید.
وکیل کیفری حرفه ای و متخصص شخصی است که علاوه بر دعاوی کیفری از جمله سرقت، خیانت در امانت، کلاهبرداری، انتقال مال غیر، جعل و استفاده از سند مجعول و غیره تبحر داشته باشد میبایست در شاخه های قضایی از جمله مبانی، مفاد و مواد حقوقی دارای تخصص باشد.
جرائم کیفری به فعالیتهایی اطلاق میشود که شخصی آنها را انجام داده و بر اساس قانون جرم تشخیص داده میشود. در این صورت، قاضی مسئول میتواند مجازات مربوطه را برای آن تعیین کند که به آن شکایت کیفری نیز گفته میشود.
شکایت کیفری در هر شکلی، مانند یک برگ، نوشته میشود، اما مناسب است که توسط یک وکیل کیفری متخصص تهیه شود. برای آغاز شکایت کیفری، ابتدا باید به دادسرای محل وقوع جرم (جایی که جرم رخ داده است) مراجعه کنیم.
در طرح شکایت، باید با توجه به احترام به ریاست محترم دادسرا و فرد مورد شکایت (متهم)، با ذکر نام و مشخصات متهم، شکایت خود را بنویسید. سپس عنوان مجرمانه، محل و زمان وقوع جرم، همچنین ادله و مستنداتی که دعوی شما را اثبات میکنند و شرح دقیق شکایت را ذکر کنید و شکوائیه را به دادسرا ارائه دهید.
سپس پرونده برای تحقیقات اولیه ارسال میشود که تحقیقات آن بر اساس دستورات مقام قضایی توسط کارشناسان قضایی انجام میشود. پس از اتمام تحقیقات اولیه، پرونده به یکی از شعب بازجویی یا دادیاری منتقل میشود تا نظر خود را درباره شکایت اعلام کند. در نهایت، با توجه به سه شرایط قابلیت مجازات، منع تعقیب و تعقیب معوقه، روبرو خواهیم شد.
پرونده های کیفری پیچیده نیاز به مشاور و وکیل حرفه ای و با تجربه دارد، تجربه ای که از آن صحبت میکنیم تجربه مربوط به چند سال انجام و به عهده گرفتن پرونده های وکالت نیست بلکه یک عمر تجربه عمیق و تخصصی بدست آمده از یک گروه وکلا حرفه ای و با سابقه است.
تجربه و تخصصی که سال به سال در موسسه حقوقی جام جم راستین با موفقیت در پرونده های کیفری مختلف قویتر و با مطالعه و پژوهش تخصصی قانون تکمیل تر شده است تا قادر به اخذ و احیای حقوق شما باشیم.
شما میتوانید در خصوص مشکلات پیش آمده ناشی از مواردی که به جرایم کیفری مربوط میشوند و نسبت به آن مورد اتهام قرار گرفته اید و یا مورد ظلم و جنایت واقع شده اید، با وکیل کیفری متخصص در امور حقوقی اعم از قانون مجازات اسلامی، موسسه حقوقی جام جم راستین ( بهترین موسسه حقوقی در تهران ) که به کلیه قوانین این حوزه اشراف و آگاهی دارد مشاوره داشته باشید و به جهت شرایط رخ داده قراردادی را منعقد نمایید؛ تا به بهترین شکل از حق شما دفاع بشود، چرا که انتخاب وکیل کیفری متخصص در این زمینه میتواند بهترین تصمیم برای رسیدن به حق شما باشد.
گاها ممکن است افراد بدون اینکه به وکیل متخصص کیفری رجوع کنند به تنهایی اقدام به شکایت در خصوص مشکل پیش آمده کنند و گاه به جهت ارائه نادرست شکواییه از باب اشتباه مطرح کردن عنوان جرم از جرایم کیفری اقدام به شکایت کنند و شکایت آنها به این علت توسط دادگاه قابل استماع نباشد و مجدد مجبور به پرداخت هزینه های دیگری شوند و بدون داشتن آگاهی از راه های مناسب رسیدن به حق، رای مناسبی دریافت نکنند. پس بهترین کار این است که افراد کلیه کارهای مربوطه را به یک وکیل کیفری بسپارند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
پذیرش وکالت در دعاوی حقوقی، کیفری، ملکی، ثبتی، قراردادی، داوری، خانوادگی، تجاری، بین المللی
نشانی: میدان ونک، خیابان گاندی 18، پلاک 18، واحد 9
شماره های تماس
02188771652
09123132911
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.